Thursday, August 2, 2007

PJ är riktigt lustig att följa när han bloggar


På nyhetsplats ska tidningarna inte stå för någon särskilt politisk inriktning. Men ibland går det inte att reagera och fundera på hur det där stämmer. Det ska vara vattentäta skott mellan ledaravdelningen och nyhetsredaktionen, men så är det väl inte alltid.

Jag noterar att Dagens Nyheter lite mer objektivt konstaterar att var femte bil försvann första dagen med nya trängselskatten i Stockholm. Det är liksom siffror och statistik. Punkt slut på något sätt.

Men att få till en nyhet av att ens egna läsare gör tummen ned och slå upp det som om det var hur folk tycker, som Svenskan gör, känns lite magstarkt, eller politiserat.
Trängselskatt – nej tack. Så tycker de flesta av SvD.se:s läsare som valt att lämna sina kommentarer om nypremiären för skatten.
”Vi betalar redan skatt för att köra på vägarna. Varför betala en gång till?”, skriver signaturen Svenne.


Som om PJ slunkit in till nattchefen och fått ha sitt finger med i spelet. Ledarbloggaren på SvD är rätt rolig att följa, ett strålande skolexempel på konsten att låta ord byta innebörd till sin motsats. Som att få monarkin till att bli en modern företeelse.

Han kanske inte menade svenska kungahuset utan Kung Fu?


Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 comment:

Anonymous said...

Kan inte förstå varför är alla så himla positiva till att det införs ytterligare en skatt?